Drentse Evenementenmakers

Drentse Evenementenmakers is hét Drentse platform voor vrijwilligers bij sportevenement. Vrijwilligers zijn de key tot een succesvol evenement. Wij investeren in het voorbereiden van vrijwilligers vóór het evenement, de begeleiding tijdens het evenement en de zorg na het evenement. Via dit platform kan jij je aanmelden voor verschillende evenementen waarvoor Drentse Evenementenmakers het management van vrijwilligers regelt.

Door middel van Drentse Evenementenmakers dragen wij bij aan de ontwikkeling en professionaliseren van vrijwilligers bij sportevenementen. Zo delen wij kennis door onze maandelijkse mailing en bieden wij bijeenkomsten en trainingen aan.

Waarom moet jij je aanmelden voor Drentse Evenementenmakers?

 • Je blijft op de hoogte van evenementen waarbij vanuit de dienst vrijwilligers geworven worden.
 • Je breidt je netwerk uit.
 • Je kan jezelf blijven ontwikkelen door het expertise van Drentse evenementenmakers.
 • Je kan jouw steentje bijdragen aan verschillende evenementen in de provincie Drenthe.

Registreren?

Hier onder kan je een overzicht vinden van de evenementen waarbij wij het platform inzetten voor de werving en begeleiding van vrijwilligers. Je kan je voor de betreffende evenementen inschrijven als vrijwilliger bij de tab ‘Schrijf je nu in!’. Tevens kan je je inschrijven voor de maandelijkse mailing vanuit Drentse Evenementenmakers.

Wil jij graag vrijwilliger worden bij één van de onderstaande evenementen maar heb je nog een vraag? Neem dan contact met ons op door een mail te sturen naar info@kenniscentrumevents.nl.

Hét platform

Zijn er op dit moment geen inschrijvingen geopend voor evenementen waarbij jij wilt helpen? Schrijf je dan nu in voor het maandelijkse mailing van Drentse Evenementenmakers om op de hoogte te blijven van evenementen waarbij het platform in de toekomst vrijwilligers voor werft.

Jouw gegevens

Door het onderstaande formulier in te vullen meldt jij je aan als vrijwilliger voor het platform Drentse Evenementenmakers. Dit betekent dat je opgenomen zal worden in de maandelijkse mailing.


Freedom Ride

De knoop is doorgehakt en de Freedom Ride gaat door op zondag 4 juli. Door de coronamaatregelen zal er dit jaar alleen een vrije toertocht plaatsvinden van 85 en 115 kilometer. Om dit evenement tot een succes te maken zijn wij op zoek naar vrijwilligers voor verschillende taken.  Taken waaraan je zou kunnen denken zijn:

 • Opbouw start- en finishlocatie;
 • Opbouw verzorgingsposten;
 • Ontvangst bedrijventeams;
 • Scannen van startbewijzen;
 • Uitdelen voeding en drank;
 • De verkoop van merchandise;
 • Routes uitzetten;
 • Afbouw van de verzorgingsposten en start- en finishlocatie.

Kijk voor meer informatie over dit evenement op de website: https://freedom-ride.nl/

Ben je geïnteresseerd en wil je ons komen helpen als vrijwilliger? Meld je dan nu aan! We hopen veel van jullie te zien op zondag 4 juli!

Jouw gegevens

Door het onderstaande formulier in te vullen meldt jij je aan als vrijwilliger voor de Freedom Ride op zondag 4 juli. Je zal zo spoedig mogelijk bericht ontvangen vanuit de Kenniscentrum Events om de aanmelding af te ronden.

Tevens ga je akkoord met de opname van jouw gegevens in het vrijwilligersbestand.


Superprestige Veldrit

Op zondag 3 oktober 2021 staat de 46e Internationale Telenet Superprestige Veldrit te Gieten gepland. Dit is de eerste grote internationale categorie 1 wedstrijd van het nieuwe seizoen. Voor de editie op 3 oktober hoopt de organisatie dat er weer een volledig programma kan worden verreden, dus ook met wedstrijden voor nieuwelingen en junioren en met publiek en gasten.

Kijk voor meer informatie over dit evenement op hun website: https://www.cyclocrossgieten.nl/

Ben je geïnteresseerd en wil je ons komen helpen als vrijwilliger? Dan kun je je binnenkort opgeven als vrijwilliger voor dit evenement.

De inschrijving voor dit evenement zal binnenkort openen.