Maandag 5 september, voor veel studenten de start van het nieuwe schooljaar. Voor ons ook de start van een nieuw Event Support Team. Drie jaar geleden is het Kenniscentrum Events gestart met een eerste lichting van dit team, omdat veel evenementen organisatoren leerzame opdrachten hebben liggen voor studenten, maar vaak niet de faciliteiten kunnen bieden om een volwaardige stageplaats te zijn die voldoet aan de eisen vanuit de opleiding. Ook dit jaar hebben wij weer een team samengesteld met studenten vanuit verschillende opleidingen om organisatoren zo goed mogelijk te kunnen bijstaan.

Tijdens de aftrap op het Wielercentrum in Assen hebben de studenten met elkaar en met het Kenniscentrum Events kennis gemaakt. Er is uitgewisseld welke leerdoelen vanuit de opleiding centraal staat. Voor sommige studenten is het vooral aan de slag gaan met management, organiseren of communicatievraagstukken. Anderen gaan vooral bezig met de begeleiding van activiteiten. Daarnaast is de eerste opdracht al opgestart, namelijk het organiseren van enkele activiteiten tijdens de Nationale Sportweek eind september.

De organisatoren kunnen ook dit jaar weer terecht bij het Event Support Team als zij welk een beetje hulp kunnen gebruiken. Bijvoorbeeld met:

  • Het werven, begeleiden en behouden van vrijwilligers;
  • Marketing en communicatie vraagstukken, bijvoorbeeld de inzet van sociale media;
  • Het organiseren van maatschappelijke activiteiten in de aanloop naar het evenement, of het verreiken van het evenement met side-events;
  • Het onderzoeken van haalbaarheid van een nieuw evenement, het (door)ontwikkelen van een evenementenconcept of het evalueren en monitoren van de impact van het event;
  • Hulp bij een urgent vraagstaak dat vraag om een op maat advies of aanpak.

Zou u gebruik willen maken van de diensten van het Event Support Team, neem dan gerust contact op via info@kenniscentrumevents.nl.