Op 21 augustus houdt het Kenniscentrum Events haar eerste kennisbijeenkomst van 2020. We zijn te gast bij de organisatie van het Nederlands Kampioenschap Wielrennen op de Col du VAM. Het NK Wielrennen, wat eind juni zou plaatsvinden, is vanwege de corona maatregelen verplaatst naar het weekend van 21-23 augustus. Het belooft een bijzonder NK te worden. De strijd om de nationale driekleur is door de overheid aangemerkt als test-event. Drie dagen lang zal er op en rond de Col du VAM sprake zijn van echte topsport, intens gemotiveerde wielrenners die nu toch nog een gooi kunnen doen naar het felbegeerde rood-wit-blauwe tricot. Maar ook strenge maatregelen, controles, restricties en testen van nieuwe settings rond het organiseren van een topsportevenement op openbaar terrein. 

Evenementen, openbare orde en veiligheid
Tijdens de kennisbijeenkomst gaan we met jullie in gesprek over vergunningen, regelgeving en handhaving tijdens de corona-crisis. Er zullen experts en ervaringsdeskundigen aanwezig zijn  om met elkaar informatie, tips en adviezen uit te kunnen wisselen. Kortom, hoe organiseer ik mijn evenement zo dat de regelgeving omtrent COVID-19 goed wordt vertaald met als resultaat een verleende vergunning? De bijeenkomst vindt plaats van 19:30 -21:00 uur.

Deelnemen aan de kennisbijeenkomst
Vanwege de corona-crisis zijn er een voorwaarden waaronder we deze bijeenkomst organiseren. We laten maximaal 35 gasten toe. Daarbij hebben organisatoren die in 2020 een evenement organiseren voorrang. Er vindt triage plaats aan de deur en er is strikte naleving van de RIVM-richtlijnen.
Bij toegang word je de volgende vragen gesteld:
– Heb je 1 of meerdere van deze klachten gehad in de afgelopen 24 uur: hoesten, verkoudheidsklachten, verhoging of koorts, benauwdheid, reuk- en/of smaakverlies?
– Heb je op dit moment een huisgenoot met koorts en/of benauwdheidsklachten?
– Heb je het nieuwe corona-virus gehad en is dit de afgelopen 7 dagen vastgesteld in een lab?
– Heb je een huisgenoot/gezinslid met het nieuwe corona-virus en heb je de afgelopen 14 dagen contact met hem/haar gehad terwijl hij/zij klachten had?
– Ben je in quarantaine omdat je direct contact had met iemand waarbij het nieuwe corona-virus is vastgesteld?
– Ben je in quarantaine omdat je korter dan 14 dagen geleden uit een land/regio bent teruggekeerd met code oranje of rood ?
Wanneer je 1 van deze vragen met ja wordt beantwoord dan krijg je geen toegang.

Alleen aangemelde personen hebben toegang tot de bijeenkomst. Na aanmelding ontvang je een bevestiging en meer informatie over parkeren.

Aanmelden voor de kennisbijeenkomst kan via deze link.