Evenementen- en festivalbezoekers zoeken steeds een totaalbeleving, een unieke ervaring en ook onthaasting, ontmoeting, rust en ruimte. Drenthe is bij uitstek een plek waar dit kan! Met culturele en sportieve evenementen kunnen we bijdragen aan het profileren van Drenthe, kijk maar eens naar de mooie evenementen als het Hello Festival, Taribush Kuna Festival, Ronde van Drenthe, Slag om Norg en niet te vergeten de TT-Assen. Vanuit Drenthe zelf maar ook vanuit heel Nederland en buitenland komen mensen om mee te doen en elkaar te ontmoeten.

Het Kenniscentrum Events is een netwerkorganisatie die evenementenorganisaties adviseert en ondersteunt op het gebied van evenementen in Drenthe. Samen met onze partners streven wij naar een sterk en verrassend evenementenlandschap in Drenthe. Het Kenniscentrum Events is een initiatief van Recreatieschap Drenthe, Kunst&Cultuur, Marketing Drenthe, RTV Drenthe en SportDrenthe en wordt gesubsidieerd en daarmee mogelijk gemaakt door de provincie Drenthe. Het Kenniscentrum is gehuisvest bij SportDrenthe.

Kennisbijeenkomsten

Het Kenniscentrum organiseert gedurende het jaar diverse kennisbijeenkomsten voor evenementenorganisatoren. Deze bijeenkomsten hebben als doel om kennis en informatie op te doen en te delen. Bij elke kennisbijeenkomst staat een relevant thema centraal dat wordt ingeleid door een interessante expert, waarna we veelal met workshops aan de gang gaan om deze kennis te vertalen naar het eigen evenement. Daarnaast is het een ideaal moment om andere organisatoren te spreken, kennis uit te wisselen en te netwerken. De kennisbijeenkomsten worden aangekondigd op de website van het KCE, via Twitter, LinkedIn of via onze nieuwsbrief (inschrijven kan onderaan onze homepage).

Ondersteuning evenementen

Het Kenniscentrum Events ondersteunt organisatoren van culturele en sportieve evenementen bij diverse vraagstukken. Te denken valt aan subsidieaanvragen, marketing, communicatie, promotie, vrijwilligers werven, sponsoring, ontwerp van side-events gericht op maatschappelijke spin-off, etc. De meeste ondersteuningsvraagstukken pakken wij op samen met onze stagiairs in het Event Support Center. Onder begeleiding van onze medewerkers gaan de studenten met uw vraagstuk aan de gang, adviseren én helpen bij de uitvoering.

Evenementenambitiekalender

Drenthe heeft ambities! Samen werken we aan een cultuur waar de maatschappij profiteert van evenementen in sociaal, maatschappelijk, economisch, cultureel en ruimtelijk perspectief. Om alle ambities in kaart te brengen heeft het Kenniscentrum Events een evenementenambitiekalender opgesteld. Deze kalender is meegenomen in de formulering van het evenementenbeleid in Drenthe. Als Kennsicentrum Events blijven wij initiatieven ondersteunen om aantrekkelijke evenementen naar onze provincie te halen.

Platforms

Het Kenniscentrum ondersteunt diverse platforms die de Drentse kernsporten vertegenwoordigen. Deze platforms hebben als doel een bijdrage te leveren aan de profilering van de provincie Drenthe en het stimuleren van de sportparticipatie. Daarnaast vertegenwoordigen ze de belangen van hun eigen sector. Op dit moment zijn het wieler- en het hippisch platform actief. Meer informatie over deze platforms is binnenkort te vinden op onze website.

Maatschappelijke activatie

Drenthe is actief in het binnenhalen en organiseren van grote (topsport)evenementen. Naast onze eigen terugkerende evenementen is Drenthe ook gastheer geweest van WK CP Voetbal 2011, WK Paracycling 2019 in Emmen, de Motocross of Nations 2019 en het NK Wielrennen in 2015, 2020 en 2021. We waren zelfs dicht bij het binnenhalen van het WK Wielrennen! Het Kenniscentrum Events ondersteunt de organisatoren in de maatschappelijke activatie, zodat het evenement meer is dan alleen een leuke dag voor bezoekers. Het doel is om deze evenementen zo te activeren dat er duurzame effecten optreden op sociaal, gezondheid, economisch en ruimtelijk perspectief. Drenthe gaat voor evenementen met een positieve impact op de samenleving!

Mail ons

Recente berichten

Categorieën

Aanmelden nieuwsbrief